God Morgon God Morgon

Idag är det fredag och det är så fint väder ute. Känns som att det kommer bli en fin dag.
Emanuel är hemma och det känns riktigt bra. Vi ska ta och göra en utflykt till Drakborgen sedan med kusinen så dom riktigt får leka av sig. Ska bli skoj.

Jag tror jag hade feber i natt. Beror nog på att det håller på att läka i munnen på mig. Mår bättre nu, hade dock jätteont i truten när jag vaknade i morse. Peter sa att jag hade varit varm som en kamin i natt, men själv frös jag tokmycket. Men nu mår jag som sagt bättre. Kan ju inte missa den här dagen med barnen.

Jag har beställt nya glasögon oxå, och jag hoppas att dom är klar snart så jag kan hämta ut dom. Var ju typ två veckor sen jag beställde dom nu. Borde ju va klar nästa vecka tycker jag. Fick ju två par så.

Nä det är väl bäst man gör nån nytta nu

Tessan

Bra Dag

Idag har det varit en bra dag. Jag tror att sommaren är på väg. Det har varit så varmt och skönt=)
Jag och Peter satt ute hos mamma och drack kaffe å myste i solen hela eftermiddan. Så skönt att göra det å at få vara med Peter då han är ledig. Ikväll jobbar han dock men i morgon är han ledig igen. Då kommer Emanuel oxå och vi hade tänkt att hitta på något då på den lediga dagen.

Hur kommer det sig egentligen att när en sak tar slut här hemma, då tar allting annat slut oxå, samtidigt?? Och så har man inte råd att köpa nytt. Så typiskt....

Det ska i alla fall bli så roligt att få vara med Emanuel i morgon, jag längtar otroligt mycket efter honom nu. Har ju inte fått träffa honom något den här veckan eftersom jag inte behövt köra honom till dagis. Busgrabben min.

Äsch, jag har inte så mycket mer att skriva just nu.... Ska spela lite Viva Piñata. Har fasiken blivit lite smått beroende av det, haha. Sen kanske jag ska se lite Greys Anatomy.

Tessan

Slappt

Just nu så sitter jag och slappar i soffan. Jag och Peter har käkat en Pizza och han somnade i sängen tror jag. Han har jobbat hela dagen. Höll på att somna jag med men klev upp för annars kommer jag sova hela kvällen å ligga vaken senare i natt.
Var hos mamma en sväng idag och drack lite kaffe. Annars har det inte hänt så mkt mer sen jag var hos tandläkaren. Har lite ont så blir inte så mycket heller. Tar det mest lugnt.
Tror jag ska spela lite Viva Piñata =)

Tessan

Hemma igen

Jahapp då var man hemma igen. Utan nån värkande tand. Känns skönt. Slapp operation, dom bara drog ut den. Men är svälld som tusan i hela truten.
Kom dit och fick göra en röntgen för att dom skulle kunna se hur tanden såg ut. Fick stå i en skitskum maskin som snurra runt huvudet, ganska obehagligt. Sen var det prat om lugnande medel, men jag behövde aldrig det, utan dom testade ändå. Otroligt att dom fick ut hela tanden utan större problem.
Där låg man i stolen med prasselmössa och prasseltofflor och kände sig allmänt bortkommen. Fick en massa gröna dukar runt mig och över ögonen så jag såg nästan inte ett dugg, det var obehagligt, för då kunde jag ju inte se vad dom pysslade med. Flera gånger skvatt jag till när sköterskan kom bakifrån, haha.
Tre gånger satte han bedövningssprutan i gommen på mig och sen kände jag inte ett dugg när han tröck å drog i tanden. Sen så tog han bara tången och vips så var tanden ute. Känner inte ett dugg nu förutom att det är svällt och så. Bedövningen börjar väl släppa snart så kanske bäst man tar en värktablett. Och ja, jag åkte på att fortsätta med pencillinet några dagar till. Typiskt. Men men, får hoppas det läker ihop som det ska nu då =)
Känns iallafall skönt att det äntligen är gjort.

Ska kika lite på film nu och bara vila å må gott hade jag tänkt

Tessan

Nervös!!

Har nu suttit uppe sen klockan fem och är tok nervös inför dagens möte med tandplågaren =S tanden värker så visserligen ska det bli otroligt skönt att bli av med den. Men jag är ju så pjåskig för sånt här så jag fattar inte. Har fått ett papper jag måste fylla i oxå. Kul. Där står det massa frågor om hjärtsjukdomar å allt vad det är, jag kan svara nej på allt. Sen längst ner står det;" Röker du?" Hmmm..... Usch vad hemskt det kändes.... Haha.

Nu är klockan halv sju och om en timme måste jag iväg. Brorsan ska skjutsa mig så det känns bra. Hoppas det inte tar alldeles för lång tid bara, annars kan han ju vänta där, slipper han åka hem.

Vad ska jag döda mig restrerande tid med då tro? Kanske man ska ta en dusch....

Jo föresten, är det nån som har nåt bra tips på musik? Jag är så less på det lilla jag har nu. Vad lyssnar alla på?

Nä... Duschen å sjukhuset väntar =S

Tessan


saknar min pojk

MMS

saknar min pojk


Ett hjärta i Silver

Gud vad dålig jag har varit på att skriva! Jag måste ta och skärpa mig. =)
Emanuel är hos pappa nu och det känns så tomt här hemma. Saknar honom tokmycket.
Idag har jag färgat håret. Jag gjorde blonda slingor i mitt bruna, resultatet blev ett lite livligare hår, dock inte blonda slingor, utan typ rödaktiga. Blir ju så när man ska göra själv. Men jag blev ganska nöjd faktiskt. Ska färga det igen sen om nån vecka så blir de nog bra =)
Åh, jag har fått en jättefin halskedja i silver av Peter. Med ett hjärta med små söta diamanter på. Så himla gulligt. Älskar det. Mitt lilla hjärta =)

Usch, i morgon ska jag till tandläkaren igen. Jag kanske måste operera mig =S Tanden¨är så pass förstörd så dom kanske inte bara kan dra ut den som dom brukar. Jag är livrädd jag för jag hatar sprutor å nålar å allt vad det är! Dom ska sy i tandköttet! Fy tusan. Dom får nog söva mig helt pch hållet då om det ska gå vägen.

Ska nog lägga mig nu för lär behöva upp tidigt i morgon. Hugaligen....


Tessan

Blech....

Suck. Jag är fortfarande förkyld. Hostar, nyser och har mig. Usch vad jag blir trött. Vill vara frisk nu. Det går åt kopiösa mängder Te här hemma hos mig just nu, haha.

Idag fyller syster yster år så ska väl dit å fira henne lite hade jag tänkt. Åker nog dit nu medan Emanuel är på dagis, för jag har tvättstuga ikväll. Vet inte om jag har nån ork dock, men man måste ju.

Haha tog en bild på Classe, det är ungefär såhär man känner sig just nu.





Tessan


Förkyld...

Nu har jag varit ganska så seg på att skriva här ser jag. Har åkt på förkylning, precis som jag trodde. Usch. Har en så otroligt jobbig hosta så jag blir snart tokig. Emanuel har också blivit lite snorig så det är väl hans tur nu då =/ Känner mig så otroligt trött.
Tandvärken har lagt sig lite mera i alla fall. Peppar peppar. Undrar när dom tänkte ringa från sjukhuset då måntro? Man vill ju få det gjort nån gång.

Idag har det inte hänt så himöla mycket. Jag var ut med Emanuel en sväng till lekparken. Brorsan, Tindra och Ewa var också med så det var ganska så skoj. Drack lite kaffe ute på bänken och så =)

Nu känns det bara som att det blir film och mys i soffan. Peter är här med så det är härligt =)

See you

Tessan


Hejsan =)

Sitter här  i soffan, alldeles slut efter middagen. Jag gjorde väldigt god köttfärssås och spaghetti idag. Emanuel åt så det stog ut genom öronen på honom tror jag. Hihi. Peter lär nog bli glad när han kommer hem för jag vet ju att han gillar min köttfärssås =)

Har gjort mig en kopp te. Köpte nytt när jag var och handlade. Willys Rabarber Grädd te blev det, och det var ganska gott faktiskt. Lite honung och mjölk måste man ju ha i med förståss. Jag har fått lite ont i halsen, hoppas att jag inte åker på förkylning jag med nu =S Usch, har ingen lust att bli sjuk nu.

Jag har lovat Emanuel att vi ska spela lite Viva Piñata om en stund så det är väl bäst man håller det. Fast det är ju Bollibompa just nu så han får se klart på det först =)

Tessan

Morrn morrn

God morgon allihopa.
Sitter här och dricker mitt morgon te och känner mig hur trött som helst. Jag har inte sovit något bra alls i natt. Saknar ju Peter, och man är ju inte van att sova själv längre... Emanuel sitter och knaprar på ett Digestive kex och är pigg som vanligt. Ibland önskar man att man hade hans energi. Haha.
Idag ska jag till optikern och fixa färdigt med dom hade jag tänkt. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske ska kolla på ett par skor hihi. Behöver ju handla oxå så. =)
Det känns i alla fall som att det har blivit varmare väder. Skönt =)

Tessan

Bland Clowner och Köttfärsbiffar

Idag har det varit en fin dag. Sophie kom hit och hälsade på i går kväll, så hon sov över här. Vi satt å drack kaffe och pratade och hade det mysigt hela förmiddagen, innan det var dags att dra iväg på Cirkus med Emanuel. Peter kom ju hem med två gratis biljetter i går kväll så det var jättekul =) Han satt som trollbunden nästan hela tiden. Och skrattade åt djuren och clownerna. Vi köpte popcorn och sockervadd och hade det riktigt trevligt. Så kul att få göra sånt med honom. Jag njöt av varje sekund.
Efter cirkusen åkte vi till mamma och åt middag. Riktigt goda köttfärsbiffar och potatis. Åt som att jag aldrig sett mat tidigare. Mums. =)

Emanuel ligger i sin säng och tittar på Herkules. Han är nog ganska så trött, men har nog lite svårt att somna. Själv så ligger jag och kikar på Bodyguard, lite då och då. Jag känner mig himla trött fortfarande av pencillinen, och jag skulle vilja att det blev bra snart. Blech.
Peter har åkt på en förkylning och det skulle inte förvåna mig om jag och Emanuel åker på det sen också. =S Han ska sova hemma hos sig i natt så det kommer bli lite ensamt, längtar ju efter honom hela tiden han är borta.

Nu ska jag göra mig lite Te och se på film.

Tessan

Så var det Lördag igen

Idag fyller mommi år och vi ska väl antagligen åka upp och fira henne. Jag och min crazy lilla familj. Eller ja, lilla och lilla. Men ändå. Känns ju ändå lite roligt att få göra någonting. Inge kul att bara sitta hemma heller. Hade tänkt att hinna med att kika lite på stan å se om jag hittar någon present, men det hinner jag nog inte. Vi ska i alla fall köpa med en fin blomma. Det tycker jag hon ska få.
Emanuel och Tindra ska följa med så det blir nog kul för henne =)

Tessan

Åh

Fy vad trött dessa pencillintabletter gör mig alltså. Det känns som att jag kommer slockna vilken sekund som helst. Och så har jag hela fem dagar till kvar. Blä. Men förhoppningsvis kommer det kanske gå lättare att dra ut tanden sen. Ibland så bara dunkar det i munnen på mig, undrar om det är för att den läker?
Idag skulle jag behövt ut å fixa lite ärenden. Har fortfarande saker ogjorda som jag måste fixa.

Nåja, jag skriver mer senare.


Tessan


Shoppingsuget dämpat

Idag så har jag varit ut på stan en sväng. Skoj att få gå runt och kika lite på saker och ting. Jag hittade i alla fall ett par nya svarta leggings och ett svart snyggt, ganska långt linne. Sen så köpte jag äntligen nya Sol Glajjor=) Dom är hur coola som helst, pilotstuk, bruna med lite bling på ena bågen liksom. Blev helt frälst i dom. Är fortfarande ute efter ett par vita tyg skor, så får väl se om jag hittar ett par här nån dag.
Finns mycket man vill ha, men så ska man ju ha pengar oxå = )


Tessan

Goddagens

Jippi, idag har jag fått pengar =) Känns otroligt skönt faktiskt. Jag tänkte dra iväg på stan å kolla en sväng för är en del jag behöver handla.
Emanuel är på dagis och jag ska strax hämta honom. Saknar honom när han inte är hemma, men bra för honom att vara på dagis oxå. Jag kommer nog inte hinna vara med honom lika mycket i sommar. Det är jag lite orolig för.

Usch jag tror att pencillinen jag äter inte är så bra för min mage =S Ont hela tiden. Men har ju inte tandvärk nu i och för sig. Jag hoppas att det har lagt sig nu då så dom kan dra ut den.

Jag tror jag gjorde ett bra val angående det här med jobbet. Egentligen skulle jag ju få jobba på en annan butik, men dom ringde mig igår och då skulle det jobbet bara vara i fyra veckor. Det som jag tackat ja till nu är i alla fall två och en halv månad, ca. Och där finns det större chans att få jobba kvar. Så jag tror och hoppas detta är något som kommer bli bra.

Nej nu måste jag ta och hämta Emanuel från dagis =)

Tessan

Bakning

Idag har jag gett mig på att baka. Gjorde en jätte smarrig kaka som mamma brukar göra. Inte särskillt svårt alls. Har bara provsmakat en liten kant, men tror den blev bra=) Lägger upp en bild, å ni som vill ha receptet kan hitta det nedan. =)

image7



Kakan
4ägg                                               gräddas i 200grader i ca 20 min
4½dl socker            
VISPAS PÖSIGT

200 gr smält margarin
6dl vetemjöl 
blanda med lite av mjölet
3tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
2½dl mjölk
LÅT KAKAN BLI KALL

Vanlijkräm
300gr margarin (rumsvarmt)
3dl florsocker
VISPA IHOP

Blanda i rumsvarmt vaniljvisp och vispa
tills det blir fast och bredbart.
Bred det över den kalla kakan.
Riv mandelmassa över och sikta till sist kakao över...


Sådär, hoppas det smakar =) Jag ska i alla fall smaka på min =P

Tessan

Hej Hopp!

Här kommer bilderna från prommenaden med Classe och Erika igår.

Vackert va?


image5image6




Tessan

Måndag Kväll

Just nu så sitter jag hemma hos Peter och väntar på att han ska komma hem. Han har precis slutat så kommer nog hem närsomhelst =)
Jag och Erika har varit ute och gått en liten prommenad med Classe. Var riktigt mysigt. Vi kikade på alla fina hus och gick genom en park som var så himla fin. Tog ett par bilder som jag tänkte lägga upp lite senare.

Jag har fortfarande tok ont i munnen efter mitt tandläkarbesök idag. Usch. Jag hoppas det går över snart. Jag vill fan inte operera mig =S

I morgon ska jag upp tidigt å åka hem till Emanuel. F ska lämna honom innan jobbet, så jag får lämna honom på dagis. Han tjatar ganska ofta om det. Hehe lillkillen.

Godnatt på er!

Tessan

Tokiga Katt

Jaha, min katt håller på å löper (om det heter så när det är katter?) och lever rövare. Hon skriker å gapar å flyger runt här som en tok. Det är andra gången nu på kort tid. Jag ska nog sterilisera henne men jag måste nog få börja jobba först så jag har råd.
Peter tyckte det skulle va kul att ta kattungar efter henne, men då ska man ju kunna ge bort dom till bra hem oxå det är ju inte det lättaste i dagens läge.

image4

Nu är hon då inte lika lugn som på denna bilden


Tessan

Nä fy!!

Happ, då har jag varit till tandläkaren då. Trodde att jag äntligen skulle bli av med tanduslingen som gör så ont, men då visar det sig tydligen att den är infekterad och bedövningen vill inte ta alls. =( Så jag fick gå hem med en remiss till sjukhuset, och en dos pencellin. Så om jag har otur måste jag operera mig, å det vill jag verkligen inte!! Jag hoppas att pencillinen biter så att infektionen lägger sig så att bedövningen kan bita å dom kan dra ut eländet. Bedövningen har börjat släppa och det bara bultar i truten på mig =S Huvva...

Tessan


Tandvärk!!

Åh, vilken jäkla natt! Jag tror jag blir tokig. Har haft en sån himla tandvärk. Har inte kunnat sova mycket alls =( Har ett jättehål i en visdomstand och nu är jag verkligen less på att ha ont, så jag ska ringa tandläkaren, har skjutit upp det alldeles för länge nu. Ut ska den och det med basta! Även om jag är lite rädd för att gå till tandläkaren. =S

Får hoppas att dom har en akut tid till lilla mig....


Tessan

Söndag...

Jaha så var det söndag igen. Helgen har gått otroligt fort, vet knappt vart tiden har tagit vägen.
Igår hade jag grillfest, och det blev riktigt skoj. Kom inte lika mycket folk som jag trodde, men vi hade skoj i alla fall =)
Idag har bara jag och Peter legat i soffan å slappat, kollat på film och myst. Ibland behöver man sånna dagar med. Var ut en sväng med Classe och gick, så han är rätt så trött nu. Har bestämt mig för att börja träna lite mera med honom. Han behöver ju det så=)

I morgon kommer Emanuel hem igen. Han har inte dagis i morgon så vi ska nog hitta på något skoj. Hoppas det blir fint väder.

Godnatt folks!

Tessan

God Morgon

Sitter här med en kopp kaffe, balkong dörren öppen och hör hur fåglarna kvittrar utanför. Nu känns det verkligen som att det håller på att bli sommar, känns så skönt. Classe ligger i solen alldeles vid balkongdörren å sniffar frisk luft =)
Emanuel sover fortfarande. Han var uppe och tassade på tidigt i morse. Sen gick han och lade sig igen. Är väl bäst man går in och väcker honom snart så han inte sover bort hela dagen.
Ikväll ska vi ju ha en liten grillfest. Ska bli trevligt.

Nu ska jag dricka lite mera kaffe =)

Tessan


Ny fräsch Design!

Nu har jag äntligen fått en ny fin design. Vill passa på att tacka Frida Carolin för att hon ville hjälpa mig!! Den blev helt perfekt, enkel och lättsam =)Gå in på hennes sida vettja=)  www.fridacarolin.blogg.se 

Jag har just lagt Emanuel och har slagit mig ner i soffan. Har diskat å städat i köket, bytte plats på micron å vips, så fick jag ett större kök. Haha. Blir mer städning i morgon, är helt slut i huvudet idag. Det har ju varit så otroligt varmt idag. Hoppas det blir sånt här väder hela helgen = )
Classe är helt slut han med, troligen efter den härliga prommenaden idag.
Ska ta ett bloss och sen kika lite på tvn.

Kramar till alla!

Tessan


Ingen Tarzan direkt...

Just nu så ligger jag här och dricker lite kaffe i soffan, med min bärbara i famnen. Känner mig lite trött. Jag och Emanuel har varit på Tarzan stigen med kusin Tindra, Morbror och Ewa. Classe fick också följa med och dom sprang runt som nå tok alla de små =) Märks att man inte är i sin bästa form just nu då man håller på att avlida efter all klättring, haha. Skönt för barnen att få göra något i alla fall. Speciellt när det är sånt här skönt väder =)

I morgon hade jag tänkt att fira att jag fått jobb. Blir en liten grill fest nere på stranden. Ska bli skoj. Emanuel ska till pappa i morgon. Men han kommer tillbaka till mig på måndag igen, så jag blir inte utan honom så länge. Förstår inte att han kan ha så mkt energi efter den här dagen, jag är alldeles slut och han vill bara leka mera = )

Ska ta och städa här hemma nu.

Tessan

image2


Torsdag...

Jag har varit helt dagvill. Jag har haft onsdag idag fast det är torsdag... Haha. Fast det är ju bra på ett sätt för det är ju närmare helgen =)

Idag har jag varit på en synundersökning. Gick bra, hade inte nån större synförändring. Sen så fixade jag lite papper och tog en fika på stan med Louise =) Åh va gott de är med en Latte. Idag blev det dock en annan kaffe drink. Det är så skönt att sommaren närmar sig så man kan sitta ute och dricka kaffe i massor. =) Vad skulle man göra utan kaffe?? Och vad skulle man göra utan världens bästa Louise?? ;) 

Jag hade tänkt att jag skulle ta med mig kameran ut och testa mina fotokunskaper, det var ju ett tag sen så man har väl blivit lite ringrostig, haha. 
Jag stör mig fortfarande på min blogg design, finns det ingen därute som vill hjälpa mig?? 

Längtar efter Peter. Det är så tråkigt när han jobbar kvällar. Men då har man ju något att längta efter. Jag ligger i soffan och blänger lite nu och då på hockeyn. Känner mig inte så värst intresserad av den just nu.  Har lagt Emanuel också. Han var ganska trött, men tror inte han har somnat än. Lillknoppen. Tänk vad tiden går fort. Jag kan inte förstå det. Han blir ju så stor. Och pratar gör han, även om man inte förstår det så bra alla gånger, haha =)

I morgon är vi lediga från dagis så vi ska väl ta å fixa lite här hemma. Har fått dille på att baka, men ja, det får ligga på is ett litet tag till. Ska försöka städa ihop här hemma å få lite snyggt, och så ska vi ta en prommenad =)

Tessan


Shoppingsug!!

Jösses vilket shoppingsug jag har fått. Finns massor jag vill köpa men tyvärr så har man ju inga pengar :( Det är väl alltid där man styper. Pengar.... Tur att man fått jobb nu då så man kanske kan knega ihop lite stålar =)
Skulle vilja köpa mig flera par tights och leggings. I olika färger. Några snygga toppar och framför allt ett par nya skor. Vita tygskor känns det som just nu. Synd bara att vita blir skitiga så snabbt. Men dom är fina.
Nu när både jag å Peter kommer jobba på Ica så ska vi skaffa oss ett varsitt Ica kort. Iaf jag, han har ju redan ett =D Blir kalas det.

I morgon ska jag på synundersökning. Var typ tre år sedan jag gjorde en sist. Undrar hur pass dåligt man ser nu? Haha.
Åh, nu kom jag på en sak till jag vill ha! Ett par fräna solglajjor =P

Tessan


Vinden i håret

Är det inte skönt när vinden blåser genom håret? Det tycker jag :) Känna luften blåsa runt håret så det står åt alla håll. Haha, kanske inte lika kul dock när man ska in på en intervju som jag skulle igår. Dock blev det ingen intervju som jag trodde. Vi, jag å elva andra, hade blivit inkallna för att få veta att vi var dom som blivit utvalda till sommarjobbet. Känns helt fantastiskt! En av tolv, när det är hundratals som sökt jobbet! Otroligt. Det var som en tung sten lättade från mitt bröst kan jag säga.
Så nu kanske man inte bara har vinden i håret, man kanske har den i ryggen med, den blåser en framåt :)

Emanuel är på dagis. Igår hade dom planeringsdag så han fick vara på en annan avdelning, och hamnade förståss med kusinen Tindra. Dom hade nog riktigt skoj hela dagen. Rackarungar, bägge två :) Idag fick han vara på sin avdelning igen och han blev lite blyg när jag lämnade honom i morse. Sötis.

Idag skulle jag behöva uträtta några ärenden med, plus att städa här hemma. Får väl se hur pass mycket man hinner med innan jag ska hämta Emanuel på dagis.

Tessan

En trött Therese...

Jaha, nu sitter jag här trött efter morgonens slit i stallet. Klev upp kvart över sex i morse och kände mig allmänt trött, seg och slö. Men det gick hyfsat bra att få allting gjort iaf. Ska tillbaka om en stund igen å ta in kusarna med.
Jag längtar otroligt mycket efter Emanuel nu, så det känns så skönt att han kommer hem ikväll. Mammas lilla bus grabb :) Otroligt vad dom här dagarna har gått fort föresten.
Blir det fint väder i morgon ska nog jag å Emanuel ta en prommenad ner till stranden. Kanske ta med sig lite fika å bara mysa i solen. Känns som en bra idé tycker jag. :)

Jag har föresten suttit här och försökt få till min blogg. Men det går inge vidare bra, jag är urusel på sånt här. Hur kan alla va så bra på att designa sina bloggar å inte jag??

Tessan

RSS 2.0